Gyakran ismételt kérdések (GYIK)

Tartalom:

Sukrin - GYIK

Biosüsse - GYIK

 

Termékleírás – Sukrin termékcsalád

 

 

 

Általánosságban a termékről

 

Az egészséges és természetes alternatíva a közönséges, egészségtelen cukor helyett:

-          zéró kalória

-          nincs káros hatással a fogakra

-          úgy néz ki és olyan ízű, mint a cukor

-          100%-ban természetes

-          nem okoz vércukorszint ingadozást =zéró kalória

-          antioxidánsként viselkedik a szervezetben

 

Édes íz kalória és szénhidrát nélkül:

A termékcsalád termékei természetes cukor alternatívák zéró kalória nélkül.

 

 

Miért ez a termékcsalád?

 

Természetes íz:

Tiszta, természetesen édes íze van, ugyanúgy néz ki és ugyanolyan konzisztenciájú, mint a hagyományos, egészségtelen cukor. Nagyjából 70%-os erősségű az édessége a hagyományos cukoréhoz képest, de ugyanolyan mennyiségben alkalmazható, mint a standard cukor. A termékek között megtalálható a porcukor alternatíva is, amely tökéletes porcukor szóráshoz, dekorációhoz, otthon készített marcipánhoz, smoothiekhoz és még sok máshoz.

 

Élettani előnyök:

Tudtad, hogy ezen termékek nemcsak kalória- és szénhidrátmentesek, de tulajdonképpen jó hatással vannak a szervezetre? A fogszuvasodás kialakulásáért felelős baktérium elterjedésének megfékezésével a termékek megvédik a fogakat a fogszuvasodástól. Napi fogyasztásuk ezért dentális egészséget is eredményez. Tanulmányok bizonyítják, hogy a termékeknek megvan a képességük a szabadgyökök elleni harchoz, emiatt antioxidáns. Továbbá segíthetnek védekezni a megemelkedett vércukorszint miatti véredény károsodással szemben.

 

 

Kalória és glikémiás index – a termékek összehasonlítva más édesítőkkel: 

A termékcsalád minden tagja természetes, génmódosítás-mentes alapanyagból készül.

 

Néhány kérdés-válasz

 

Természetes?

Igen. A termékek alapanyaga a sukrin, amely természetesen is előfordul, és az emberek nagyon régóta fogyasztják. A sukrin megtalálható bizonyos gyümölcsökben is, mint például a dinnye, körte vagy szőlő. Továbbá megtalálható olyan erjesztett élelmiszerekben is mint a sajt, bor vagy a szójaszósz.

 

A Sukrin ugyanolyan, mint a Splenda (szukralóz) vagy az aszpartám?

Nem. A Splenda® (Szukralóz) és az aszpartám nem fordul elő semmilyen növényben vagy gyümölcsben, ezért nem természetes. Ezek laboratóriumban előállított vegyi anyagok, melyek több százszor édesebbek, mint a cukor. Olyan édesek, hogy keverni kell őket valamilyen kalória tartalmú anyaggal, mint például dextrózzal vagy maltodextrinnel, hogy édesítőszerként használhatók legyenek. A mi termékünket tiszta formájában használják.

 

A Sukrin ugyanaz, mint a fruktóz?

Nem. A fruktóz a cukor egyik fajtája, amiben 400 kalória található 100g-ban, csak úgy mint a hétköznapi cukor (szacharóz=szukróz). A Sukrin ezzel szemben nem a cukor egyik fajtája és nem tartalmaz kalóriát.

 

Egyfajta szénhidrát?

Igen és nem. A Sukrin technikailag egy szénhidrát, de nem úgy viselkedik, mint a szokványos szénhidrátok, mint a cukor vagy a keményítő. A Sukrin nem energiaként használódik fel, hanem feldolgozatlanul távozik a vizelettel. Tehát nem kell figyelembe venni a Sukrin-t a szénhidrátok bevitelének kiszámításakor. Ezért a termék nagyon jól illeszkedik az összes LOW-CARB diétába és mindenkinek aki elszeretné kerülni a felesleges szénhidrátokat.

 

Önmagában fogyasztva miért okozhat hideg érzetet a szájban?

Néha tapasztalhat úgynevezett „hideg” érzést a termék önmagában való fogyasztásakor. Ez akkor történik, amikor a kristálygranulátumok elolvadnak a nyelvén. Ahogy a szemek olvadnak, a nyelve egy pillanatig egy kis hideget érez. Ez teljesen ártalmatlan. Hasonló hűvös érzet ismert xylitol, illetve mentol fogyasztása esetén.

 

Fogyaszthatják candida érzékenyek is a Sukrint?

Igen, nyugodtan. A candida gomba nem tud táplálékot magához venni a termékből.

 

Fogyaszthatják a terméket a diabéteszes emberek is?

Igen. A Sukrin nincs hatással a vércukorra és az inzulin szintre, ezért ez beilleszthető a diabéteszes étrendbe is.

 

Biztonságos a termék fogyasztása fruktóz felszívódási zavarban szenvedő egyének számára is?

Igen. A Sukrin nem tartalmaz fruktózt és nem alakul át fruktózzá az emberi szervezetben.

 

Hogyan állítják elő a Sukrint?

A Sukrint olyan erjesztési folyamat segítségével állítják elő, ami dextrózt=glükózt használ. Természetes mikroorganizmusokat hozzáadva kezdődik meg az erjesztés. Az eljárás eredménye egy szűrt, átöblített és kikristályosodott anyag. Ezeket a kristályokat újra átmossák és meleg levegő segítségével megszárítják. Végezetül, átszitálás biztosítja, hogy a csakis megfelelő méretű szemek kerülhessenek az eladásra szánt csomagokba. Az előállítási eljárás semelyik lépésénél sem kerül kapcsolatba a termék semmilyen kémiai anyaggal, és a nyersanyag garantáltan génmódosítás-mentes. Ugyanolyan erjesztési folyamatok mennek végbe, mint a bornál, a sajtoknál vagy a joghurtnál. Ezen folyamatok teljes egészében természetesek.

 

Engedélyezett a Sukrin az Európai Unióban?

Igen. Az emberi fogyasztásra való alkalmasság alapos kiértékelései után 2006-ban engedélyezetté vált a Sukrin (eritrit) az Európai Unióban. Japánban már 1990, míg az Egyesült Államokban 1997 óta fogyasztják.

 

Mennyi kalóriát tartalmaz a Sukrin?

A termék nulla kalóriát tartalmaz. Összehasonlításképp, a hagyományos cukor (szukróz) 400 kalóriát tartalmaz 100 grammonként.

 

Mik azok a cukoralkoholok?

A cukoralkoholokat nem szabad összekeverni a mesterséges édesítőszerekkel.
Amíg a cukoralkoholok kevesebb kalóriát tartalmaznak, mint a cukor, természetes módon előfordulnak növényekben, például gyümölcsökben és zöldségekben.


Cukoralkoholoknak (más néven polioloknak) a szerkezetük egy része hasonlít a cukorra, és egy része hasonlít az alkoholokra. A cukoralkoholokban azonban nincs etanol, így tehát nem azonos az alkoholtartalmú italokkal. A szénhidrátok redukciója során jönnek létre. (E folyamat során oxigént vonnak el.)


A cukoralkoholokat, mint például a malitolt (maltit), a szorbitot és a xilitet gyakran cukorhelyettesítő anyagként használják, mert édeskés ízt adnak, miközben nem növelik a vércukrot olyan mértékben, mint a szacharóz. Ez azért van, mert lassabban alakulnak át glükózzá a szervezetben, és nem igényelnek túl sok inzulint az anyagcseréhez.
Ezenkívül a cukoralkoholok nem okoznak fogszuvasodást, ami még egy plusz érv a használatuk mellett.

Azonban sokan számolnak be arról, hogy puffadást és hasmenés tapasztalnak cukoralkoholok fogyasztásakor (általában csak akkor, ha túl sokat esznek, de ez személyenként változik).

A termék alapanyaga az úgynevezett eritrit.

 

Miben különbözik a Sukrin, összehasonlítva más cukoralkoholokkal?

Az eritrit a természetben, gyümölcsökben és gombában fordul elő, a boltban vásárolt formáját cukor erjesztésével állítják elő. A vékonybélben teljesen felszívódik, így hashajtó hatása gyakorlatilag nincs. Jól használható az élelmiszeriparban, mivel növeli a sütőipari termékek eltarthatóságát, frissességét. Ez a legkisebb méretű az összes ismert cukoralkohol közül.

A xilitet iparilag nyírfából, illetve kukoricacsutkából és préselt cukornádból állítják elő. Az elfogyasztott nyírfacukor csupán negyede szívódik fel a vékonybélben, ezért erős hashajtó hatású lehet, illetve energiaként szívódik fel. Az egyetlen cukoralkohol, amelyre szénhidrátot kell számolni a cukorbetegeknek.

A maltit a cukoralkoholok közül az egyik legédesebb– édesítőereje a cukorhoz képest 0,9 –, így kevesebbet kell belőle használni, mint a többiek esetében. Szirup formában is megtalálható édességekben, ezt azonban cukorbetegek nem fogyaszthatják a hozzáadott egyszerű cukor miatt.

 

Miért szerepel a következő mondat a címkéken „nem alkalmas az italgyártásra”?

Az Európai Unió eldöntötte, hogy a cukoralkoholokat tilos az italgyártásban felhasználni, ugyanis folyadékbevitel során könnyen, óvatlanul túl sokat vihetünk be a szervezetünkbe. Az összes cukoralkoholra ugyanazon szabályozás érvényes, ezért a mi termékünkön is fel kell tüntetni ezt a mondatot, annak ellenére, hogy a termékünk tolerancia szintje sokszorosan magasabb, mint bármelyik más cukoralkohol. Az USA-ban már különbséget tesznek a különböző cukoralkoholok között és a termékünk alapanyagát már engedélyezik az italgyártásban. Azon dolgozunk, hogy a közeljövőben az Európai Unióban is bekövetkezzen ez a változás.

 

Mi a szavatossági ideje (úgynevezett megengedett tárolási idő) a termékeknek?

A termékek szavatossági ideje 3 év a gyártástól számítva. Gyakorlatilag ez korlátlan idejű felhasználást jelent, csakúgy, mint a hagyományos cukoré.

 

Megbízhatunk valóban abban a tényben, hogy a Sukrin biztonságosan fogyasztható?

Egy átfogó és alapos tanulmányt állítottak össze 1998-ban a termék összes létező hatását vizsgálva.  Semmilyen negatív hatást nem találtak.

 

Íme a 36 oldalas tanulmány következtetése:

 

„A nyilvánosságra hozott adatok nagy száma azt a következtetést vonja le, hogy az eritritol bevitele nem várható, hogy az élelmiszerekben történő felhasználás körülményei között káros hatásokat okozna az emberekben.

A rendelkezésre álló vizsgálatok azt mutatják, hogy az eritritol könnyen felszívódik, nem szisztémásan metabolizálódik, és gyorsan változatlan formában kiválasztódik a vizelettel.

Ezenkívül az eritritol endogén és természetes módon fordul elő az étrendben. Mind az állati toxikológiai vizsgálatok, mind a klinikai vizsgálatok következetesen bizonyították az eritritol biztonságosságát, még akkor is, ha naponta nagy mennyiségben fogyasztják. Az eritritolra vonatkozó teljes biztonsági adatcsomag alapján arra a következtetésre jutottak, hogy az eritritol biztonságos az élelmiszerekben való felhasználás szempontjából.”

(Tanulmány: Munro, C., et. al. Eritrit : An Interpretive Summary of Biochemical, Metabolic, Toxicological and Clinical Data. Food and Chemical Toxicology 36. 1998. 1139 – 1174.)

 

Fogyaszthatom a Sukrint, ha a zsidó vagy iszlám étkezési szokások szerint étkezem?

Igen. A termék Kóser és Halal tanúsítványokkal is rendelkezik.

 

Mi a Sukrin vegyi formája?

A Sukrin egy 4-szénatomú, egyenes szénláncú cukoralkohol. A kémiai képlete C4H10O4.

 

Még több információért, tanulmányokért kattintson ide.

 

Sukrin termékek megtekintéséhez kattintson ide.    

 

 

 

Termékleírás - Biosüsse (kristályos és por alapú cukor alternatívák)

 

 

Természetes a Biosüsse termék?

A termék alapanyaga az eritrit. Talán kémiainak/vegyinek hangzik ez a szó, s nem mint egy natúrtermék, azonban fermentálással, 100%-ban természetes, GMO mentes nyersanyagból nyerik. Sőt még a természetben is előfordul: az olyan érett gyümölcsökben, mint a dinnye, körte vagy szőlő kis mennyiségben található eritrit. Tehát mindannyian kóstoltuk már az eritritet; már emberidők óta kis porciókban fogyasztjuk. Továbbá az olyan fermentált ételek, mint a sajt, bor vagy szójaszósz tartalmaznak eritritet. Magában az emberi testben is előfordul, bizonyított, bevált, kipróbált.

 

Ugyanolyan a Biosüsse termék, mint az aszpartám, ciklamát vagy a szukralóz?

Nem, a Biosüsse természetes eljárások útján van előállítva és semmiféle szintetikus édesítőt, adalékanyagot vagy aromát nem tartalmaz. Ezzel szemben az aszpartám, ciklamát vagy a szukralóz szintetikus termékek. Ez utóbbiakat egy laborban állítják elő és százszor olyan édesek, mint a cukor, emiatt a nehéz adagolás miatt sütés-főzésre például nem igazán alkalmasak. A szintetikus édesítőszerek, különösen a kombinációk hosszútávú hatásairól nagyon kevés biztos ismereteink vannak. Az e témában íródott különböző tanulmányok különböző eredményekre jutottak. Többek között ezért is mond le (kerüli) sok ember a cukor alternatívákról /édesítőszerekről.

 

Összehasonlítható a termék a fruktózzal, illetve a gyümölcscukorral?

Nem. A fruktóz egy cukorforma és ugyanannyi kalóriát tartalmaz (400 kcal 100 grammonként) mint a közönséges háztartási cukor, mialatt a mi termékünk abszolút nulla kalóriát, illetve nulla szénhidrátot tartalmaz. Korábban számos diabetikus termék gyümölcscukorral volt édesítve. Időközben ennek használata nagyon vitatottá vált, mert néhány tanulmány bizonyítékot talált arra, hogy bár a gyümölcscukor kevésbé okoz vércukorszint emelkedést, mint teljesen egészségtelen társa, de helyette más kedvezőtlen hatásai lehetnek. Úgy tűnik, elég fontos szerepet játszik a túlsúly kialakulásánál, továbbá néhány embernél panaszként hasi fájdalmakat, felfúvódást, köszvényt és hasmenést okozott. A mi termékünk ennélfogva egy nagyon jó alternatíva a diabéteszeseknek, mert bizonyítottan nincs hatással a vércukorszintre.

 

Összehasonlítható-e a termék a xilittel vagy a nyírfacukorral?

A termékünk – mint ahogy a xilit és a nyírfacukor, vagy a maltit és a szorbit – egy úgynevezett cukoralkohol. De az eritrit az egyetlen olyan tagja ennek az anyag-osztálynak, amely sem kalóriát, sem felszámolható szénhidrátot nem tartalmaz, és túlzott fogyasztás esetén sem okoz semmilyen említésre méltó emésztési panaszt. Ez azon alapszik, hogy az eritrit, a termékünk alapanyaga, a legkisebb méretű a cukoralkoholok között. Nem bontja az emberi test tovább, ezért zéró-kalóriás és könnyen emészthető.

A nyírfacukor az anyagcsere-folyamatok során fruktózzá bomlik le, ezen kívül pedig néhány háziállatra is veszélyes. A mi termékünkre ezek egyike sem igaz!

 

 

Szénhidrát-e a termék?

A termék egy cukoralkohol, következésképp néhány országban formálisan a szénhidrátokhoz sorolják, de teljesen máshogyan viselkedik, mint a hagyományos cukor vagy keményítő. Szinte teljes mértékben távozik a vizeleten keresztül a szervezetből, így nem alakul át a testben energiává. Emiatt tökéletes választás a diabéteszes betegek és mindazok számára, akik kalóriaszegény vagy kalóriatudatos életmódot folytatnak, szeretnének élni. Tehát az embernek nem kell ezzel számolnia, amikor például kenyér-egységet vagy szénhidrátot számol.

 

Fogyasztható a termék egy anti-gomba-diéta esetén is?

Mint ahogy a termék a Candida gombát nem táplálja, nyugodtan fogyasztható egy anti-gomba-diéta ideje alatt is.

 

Cukorbetegek is fogyaszthatják a terméket?

Igen, a termék semmilyen hatást nem gyakorol a vércukorszintre, illetve az inzulin kiválasztásra. Így teljes biztonsággal fogyaszthatják a cukorbetegek is.

 

Alkalmas a termék glutén-, fruktóz és laktózintoleranciás emberek számára?

Igen, a Biosüsse Bio eritrit semmilyen töltőanyagot, hozzáadott anyagot nem tartalmaz, így teljesen mentes a gluténtől, laktóztól és fruktóztól. (A termék nem fruktózzá bomlik le a szervezetben.) Nem tartalmaz semmilyen jelölendő allergén anyagot.

 

Alkalmas a termék gyermekek számára?

Igen, összehasonlítva más természetes cukoralkoholokkal, mint például a nyírfacukor vagy a maltit, a mi termékünk többnyire könnyen feldolgozható a gyermekek számára és szakértők által ajánlott. Nemigen van olyan természetes édesítőszer, amely fogyasztása a gyermekek számára alkalmas lenne. A méz például egyáltalán nem ajánlott az 1 év alatti gyermekek számára és erősebben emeli meg a vércukorszintet mint a közönséges háztartási cukor. Az agave szirup nagyrészt fruktózból áll, minden további egészségügyi aggodalomra adó tulajdonságával.

 

Veszélytelen a termék a háziállatok számára?

Igen. Összehasonlítva a xilittel (nyírfacukorral), amelynek tévedésből fakadó elfogyasztása a kutyáknál és más háziállatoknál gyakran halálos kimenetű lehet, a mi termékünk minden háziállat számára teljesen veszélytelen/ártalmatlan.

 

Hogyan állítják elő a terméket?

A terméket ellenőrzött BIO (organikus) gazdaságból származó, garantáltan géntechnika-mentes kukoricából állítják elő. A fermentáció természetes folyamatának köszönhetően, megváltozik a struktúrája és elveszíti a kalóriáit.

 

Mióta engedélyezett a termék Európában?

Az eritrit 25 éve van használatban világszerte. Európában 2006 óta van jelen, korlátozás nélkül a diabéteszesek vagy gyermekek számára. A termékünk bevált, kipróbált, bevizsgált.

 

Tényleg teljesen ártalmatlan a termék az egészségre?

Az angol nyelvű „Food and Chemical Toxicology” című, 1998-ban íródott, 36 oldalas tanulmányból nyilvánvalóvá vált, hogy a bíráló és alapos vizsgálatok során semmilyen egészségkárosító hatást nem találtak. Valószínűleg a könnyű feldolgozhatóság annak köszönhető, hogy az eritrit természetes módon előfordul a szervezetben.

Azonban a termékünk nemcsak veszélytelen és kiválóan feldolgozható a szervezet számára, hanem egészségügyi előnyei is vannak.

 

Miért kell feltüntetni a termékleíráson a túl sok bevitel esetén felmerülhető hashajtó hatást?

Az EU szabályok értelmében azért kell figyelmeztetni a fogyasztókat a csomagoláson, mert általánosságban véve a cukoralkoholokat, azok túlzott mértékű fogyasztása egyes személyeknél hashajtó hatást eredményezhet. Például ezért sem engedélyezettek a cukoralkoholok az italgyártásban, mert folyadékbevitel esetén az ember sokkal könnyebben vihet be a szervezetébe túl nagy mennyiséget. Az összes cukoralkoholra azonos törvényhozás vonatkozik, ezért kell a mi termékünk esetében is feltüntetni ezt a csomagoláson, annak ellenére, hogy általánosságban a mi termékünk probléma nélkül feldolgozható a szervezet számára. A mi termékünk tolerancia szintje 2-4-szer magasabb, mint a Xilit, nyírfacukor, maltit vagy más egyéb cukoralkoholé. Az EU tagállamok az engedélyeztetés során elálltak a napi ajánlott maximum fogyasztási mennyiség megadásától – ellentétben a steviával, ahol megadták az ajánlott napi maximum mennyiséget.

 

Mentes a termék a génmódosított termékektől?

A termékhez felhasznált kukorica ellenőrzött bio gazdaságból származik, és garantáltan nem esik át génmódosításon, illetve nem kerül kontaktba semmilyen génmódosított anyaggal sem a termesztés, sem az előállítás során. A német CERES rendszerint ellenőrzi a kifogástalan minőséget.

 

Kóser? Halal?

Tanúsítványok biztosítják, hogy a termékünk kóser és halal.

 

Mik azok a cukoralkoholok?

Nem kell megijedni, ugyanis a nevükkel ellentétben se nem a hagyományos értelemben vett cukorhoz, sem pedig alkoholhoz nem tartoznak. A cukoralkoholok ugyanis a szénhidrátok redukciójából – az a folyamat, mely során a vegyületből oxigént vonnak el - képződő többértékű alkoholok. A természetben is megtalálható anyagokról van szó, de mesterségesen is előállíthatják. Elfogyasztásuk veszélytelen mind a gyermekek, várandósok, valamint józanodó/gyógyult alkoholisták számára is, továbbá az ember nem lesz ittas, ha a termékünket fogyasztja.

 

Mi különbözteti meg a termékek más, eritrit alapú édesítőszerektől?

A termékünk a piacon elérhető azon ritka eritrit termékek közé tartozik, amelyek tanúsítottan organikus gazdaságból származnak.

 

Mi teszi a terméket egyedülállóvá?

A termékünk lehetővé teszi az Ön számára, hogy az igazi, mellékízmentes édes ízt bűnbánat nélkül élvezhesse. Ezidáig kevés alternatíva volt a cukor helyettesítésére: A mesterséges édesítőszerek időről időre gyanúba keverednek, hogy egészségre károsító hatásuk van. A természetes édesítőszerek, mint például a stevia, az ízükkel csalódást okoznak a fogyasztó számára, illetve extrém módon édesek, emiatt például sütésnél nem igazán alkalmasak. Habár a nyírfacukor, illetve a xilit segítenek kalóriát spórolni és fogbarátok, nem igazán kalória- és szénhidrátmentesek és gyakran megterhelik az anyagcsere rendszert. A termékünk alapanyaga az eritrit, amely meggyőző a könnyű feldolgozhatósága, kellemes édessége és abszolút kalóriamentessége miatt. És most, első ilyen termékként egész Európában, a legjobb bio minőséget nyújtja. Ellenőrzött és tanúsított a német CERES intézmény által.

 

Kinek megfelelő választás a termék?

Mindenki számára ideális, aki egészségesen és kiegyensúlyozottan szeretne táplálkozni. A gyermekeknek általánosságban véve ízlik a termék. Nemcsak a tejfogakat védi a fogszuvasodástól, hanem megóvja a gyermekeit, családtagjait a túlzott cukorfogyasztástól. A termékünk segít kalóriát spórolni, hiszen kalória- és szénhidrátmentes. Emiatt fogyasztása tökéletesen beilleszthető az étrendbe ketogén diéta, paleo, Low carb vagy Atkins, illetve Dukan diéta esetén is. A termékünk nincs hatással a vércukorszintre, amiből a cukorbetegek profitálnak. Nem fruktózzá bontja le a szervezet, továbbá glutén- és laktózmentes, így a fruktóz- és laktózintoleranciában szenvedők, valamint a cöliákiás emberek számára is tökéletes. A terméknek köszönhetően a Candida betegnek sem kell lemondani az édesről, hiszen a cukorral ellentétben a termékünk nem táplálja a nemkívánatos gombát.

 

Sütésre-főzésre alkalmas?

A termékünk hőálló és térfogata hasonló a cukoréhoz. Ennek köszönhetően minden recept, kedvenc étel elkészíthető sokkal egészségesebb formában. Van pár tipp és trükk, amit mindenképpen érdemes megfogadni, alkalmazni. Természetesen receptekkel is segítjük a fogyasztókat. Aki pedig egyáltalán nem süt-főz, az megédesítheti vele a teáját vagy a kávéját, cukormentesen készíthet egy frissítő limonádét, finomabbá teheti a joghurtját vagy a müzlijét. Tehát a termékünk csak gazdagíthatja az étrendjét.

 

Biosüsse termékek megtekintéséhez kattintson ide.

 

 

Pulsin – Veganisztikus erő egy szeletben

 

A teljesítményünk az alapanyagoknál kezdődik. Aki tudatosan táplálkozik az edzés mellett, az tudja, hogy mennyit számít a helyesen megválasztott táplálékbevitel. És ha már az étkezéseinket gondosan megtervezzük, akkor miért az edzések előtti és utáni fehérjebevitelről való megfelelő gondoskodás maradna ki?

 

Fehérjeszeleteink 40 % fehérjét, 0 % hozzáadott cukrot és 100 % élvezetet nyújtanak!

 

A PULSIN Protein Booster (vagyis fehérjeszelet) család mindegyike:

 • Magas fehérjetartalmú
 • Kizárólag növényi eredetű hozzávalókból készült, azaz vegán
 • Gluténmentes
 • Laktózmentes
 • Szójamentes
 • GMO-mentes
 • Hozzáadott cukor nélkül (természetesen előforduló cukrokat tartalmaz)
 • Különlegesen finom ízekben kapható

 

A fehérjeszeletek könnyű és ízletes fehérje csemegének számítanak, amit minden sportoló értékelni fog. Nagyszerű fehérjeforrás és a legtöbbször alacsony szénhidráttartalommal rendelkeznek. Azon kívül, hogy biztosítják a szükséges energiát, a nagy mennyiségű fehérjével elősegítik az izomtömeg növelését és védik az izomsejteket.

 

 

A PULSIN Raw Choc (vagyis nyers csokoládé) Brownie család mindegyike:

 • Kizárólag növényi eredetű hozzávalókból készült, azaz vegán
 • Gluténmentes
 • Laktózmentes
 • Szójamentes
 • GMO-mentes
 • Hidegsajtolással
 • Finomított cukor hozzáadása nélkül készült
 • Különlegesen finom ízekben kapható

 

Ha valami egészséges harapnivalóra vágysz, vagy egy tejtermékmentes snack után kutatsz, akkor nem kell tovább keresgélned, itt a megoldás!
A kizárólag természetes, növényi alapanyagokat tartalmazó szeleteink elegendő energiával töltenek fel az edzés előtt és után, illetve segítenek, hogy energikus maradj a főétkezések között is.
Ez a kis tápanyag-bomba könnyen elfér a legkisebb táskában is. Szeletenkénti 150 kalóriájával és mindössze 9 g cukor tartalmával igazán értékes, növényi alapú, bűntudatmentes finomság.

Keményen dolgoztunk, hogy garantálhassuk, hogy minden nyers csokis brownie szeletünk glutén-, tejtermék-, szója-, finomított cukor- és GMO-mentes legyen.Mindet kipróbálnád? Vagy van már kedvenced, amiből nagyobb mennyiséget rendelnél? Webshopunkban biztosan megtalálod a neked való kiszerelést és összeállítást.

 

 

Hidegsajtolású

Ami azt jelenti, hogy a termékek előállításához elegendő egy viszonylag alacsony hőfok, melynek köszönhetően nem vesznek el, tehát megmaradnak a jótékony és értékes tápanyagok, antioxidánsok, vitaminok. Korábban csak italok elkészítésénél lehetett ezt a technikát sikeresen alkalmazni, viszont ma már jó néhány ételnél is felfedezhetjük, hogy az igen előnyös hidegsajtolással készült. Ilyenek a mi Pulsin szeleteik is.

Tejtermékmentes (Laktózmentes)

A számos tulajdonságból, ami a növényi alapú tejfogyasztás mellett szól, csak néhányat emelnénk ki: - tisztítja a bőrt (kérdezzünk meg sok, súlyos fajta aknéval küzdő embert, mit tapasztaltak, ahogy elhagyták az állati eredetű tejeket);
- biztosan nem okoz tejfehérje érzékenységet vagy allergiás tüneteket;
- bármilyen diétába beilleszthető a növényi tejek fogyasztása, sőt, a fogyás, ami az állati tej növényire való átállása után tapasztalható, nemcsak tévhit, hanem valós tény;
- a Föld lakosságának 70 %-a küzd valamilyen bélproblémával, panasszal, amely leggyakrabban laktóz-intoleranciára vezethető vissza. Számos fejfájásos, migrénes, krónikus fertőzéses beteg számolt be az egészségügyi gondjuk megszűnéséről, ahogy átváltottak növényi tejre.

 

Szójamentes

A szója alapvetően nagyon jó és egészséges, személy szerint mi is szeretjük, ám sajnos sokan érzékenyek rá, így az ezzel készült ételeket sem fogyaszthatják. Ezért döntöttünk úgy, hogy a szóját a szeleteinkből kihagyjuk, emiatt az arra érzékenyek is biztonsággal ehetik.

 

Gluténmentes

A gluténmentes táplálkozásnak rengeteg előnye van. Többek között a téli zsírpárnákat is könnyebben leadhatjuk, ha elhagyjuk a glutént; az emésztési zavarokon (szeleken, gázokon, puffadáson, hasmenésen) is segíthet, ha eltűntetjük a glutént az ékezésünkből és más alternatívára cseréljük. Továbbá a szervezetünkbe juttatott vitaminok és ásványi anyagok nem tudnak felszívódni, ha az egészséges ételeket gluténnel párosítjuk. (Olvassunk utána!)

 

Vegán

Pár oldal biztos kellene ahhoz, hogy felsoroljuk a vegán étrend jótékony hatásait. Most csak néhányat sorolnánk fel:
- Kevesebb telített zsírsav;
- Rostban jóval gazdagabb ez a hagyományos étrendekhez képest;
- Kevesebb szív- és érrendszeri megbetegedés; Jobb vérnyomás;
- 2-es típusú cukorbetegség és inzulinrezisztencia: a vegán étrend segít megelőzni a 2-es típusú cukorbetegség kialakulását, hiszen több rostot, kevesebb zsírt, fölösleges fehérjét, rossz koleszterint viszünk be a szervezetbe;
- Prosztatarák – bizonyítottan akár vissza is fordítható a betegség nagyfokú életmódváltással (gazdag vegán étrend szójával, gyümölcsökkel, zöldségekkel, vitaminokkal és ásványi anyagokkal kiegészítve);
- Vastagbélrák – A teljeskiörlésű gabonákban, friss gyümölcsökben és zöldségekben gazdag étrend jelentősen csökkeni a vastagbélrák kialakulási esélyét;
- Mellrák – Azokban az országokban, ahol a nők sokkal kevesebb húst és állati eredetű táplálékot fogyasztanak, sokkal alacsonyabb a mellrákos esetek száma, mint ott, ahol azok szerves része a diétának.
Továbbá segít a következők megelőzésében: Makuladegeneráció, szürkehályog, Ízületi gyulladás, Csontritkulás, Rossz lehelet, valamint hozzájárul az egészséges bőr és haj megtartásához és a bizonyítottan hosszabb élethez is.

 

GMO-mentes

Ismerhetjük a génmódosított növényeket és a genetikailag módosított állatokat is. Az első és legfontosabb, hogy a géntechnológiában tapasztalható, tudományos léptékkel mérve is gyors fejlődés következtében nem volt elég idő a potenciális veszélyek és a hosszú távú hatások kivizsgálására. Alig ismerjük a környezeti, ökológiai, egészségügyi, társadalmi hatásait és kockázatait. A GMO-k emberi egészségre és környezetre gyakorolt hatásainak többségét biotechnológiai óriáscégek végzik vagy finanszírozzák. Független hatásvizsgálatok sajnos alig állnak rendelkezésünkre.

 

Mogyorót tartalmaz

Habár energiában gazdag, számos tápanyagot, ásványi anyagot (réz, mangán, kálium, kalcium, vas, magnézium, cink, szelén), vitamint (E, B-vitamincsoport számos tagját, riboflavin, niacin, tiamin, pantoténsav, piridoxin, folsav) és antioxidánst tartalmaz, melyek elengedhetetlenek az optimális egészségi állapot eléréséhez és fenntartásához. A földimogyoró kiváló rezveratrol forrás, melyegy antioxidáns egyület és hozzájárul a daganatok, szívbetegségek, degenratív-, és érrendszeri betegsgek megelőzésében, valamint hatásos a magas vérnyomás, vírusos és gombás fertőzések kezelésében. Az E vitamin erőteljes antioxidáns, támogatja az immunrendszer védőfunkcióját, csökkenti a bőr sérülékenységét, gyorsítja a seb gyógyulását. A szabad gyököket semlegesítő képessége révén pedig késlelteti az öregedési folyamatokat.

 

Hozzáadott cukor nélkül

Itt felsorolunk inkább néhány olyan betegséget, amelyekben a szervezetbe vitt cukormennyiségnek köztudottan nagy szerepe van. Elhízás, diabétesz, köszvény, szív-és érrendszeri megbetegedések.
Amit érdemes észben tartani: a cukor savas hatással bír. Emiatt a cukor fogyasztását követően a szervezet megpróbálja a savas hatást ellensúlyozni, azaz megpróbál lúgosítani, hogy kiegyenlítse a pH egyensúlyt. Amennyiben nincs elegendő, lúgosításra alkalmas étel bennünk, akkor kénytelen a testünk a tartalékokhoz nyúlni: elvonja a szervezetből a vitaminokat, ásványi anyagokat, hogy emészteni, méregteleníteni és üríteni tudjunk. Így kerül sor a nátrium, kálium, magnézium és kalcium kivonására, amelyet például a saját csontjainkból von el, ezzel egy esetleges csontritkulást okozva és súlyosbítva a fogszuvasodást, amit amúgy a cukor erős savassága válthatott ki. A cukor rossz hatással van a vérnyomásra, az idegrendszerre, belezavar a vérkeringésbe és a nyirokrendszerbe is. A cukor az emésztés során erjesztő hatású, ilyenkor ecetsav, szénsav és alkohol keletkezik. Az ecetsav, de főleg az alkohol nagyon erős romboló hatást végez a bél membránjaira nézve. Ráadásul roncsolja a vesét is.

Pulsin termékek megtekintéséhez: Kattintson IDE


Minden jog fenntartva 2019 - 2020 - Humanna.eu